Courgette­ratatouille

Bereiding

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd deze klein.

Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Was de courgette, halveer hem in de lengte en snijd hem in halve plakken.

Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.

Schep de blokjes tomaat en de courgette erdoor met de Provençaalse kruiden en peper.

Smoor de groente in 10 minuten gaar.

 

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 9,5 g
waarvan suikers 8,2 g
Vet 5,1 g
waarvan verzadigd 0,7 g
Eiwit 3 g
Vezels 1,9 g
Groente 160 g
Kcal 100
Zout 0,01 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum