Courgettespaghetti met cocktailgarnalen, avocado en ricotta

Bereiding

Was de courgettes en snijd tot dunne linten met behulp van een spiraalsnijder. Maak de ui schoon en snipper deze.

Doe in een hoge beker het vruchtvlees van de avocado, ricotta, basilicumblaadjes en het sap van de citroen. Pureer tot een gladde saus en breng op smaak met peper.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Pers de knoflookteen uit boven de pan. Voeg vervolgens de garnalen, chili flakes en de paprikapoeder toe. Bak de garnalen totdat ze gaar zijn.

Verhit in een hapjespan een scheutje olijfolie en fruit de ui. Voeg volgens de courgetti toe en bak 2 á 3 minuten.

Meng de courgetti met de avocadosaus.

Verdeel de courgetti over de borden en schep de garnalen bovenop. Maak eventueel af met extra chilivlokken en verse basilicum.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • ½ avocado
  • 50 g ricotta
  • 2 takjes verse basilicum
  • ¼ citroen
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g grote cocktailgarnalen
  • snufje chilivlokken
  • 1 theelepel paprikapoeder

Koolhydraten 23,2 g
waarvan suikers 21,4 g
Vet 11,8 g
waarvan verzadigd 3,4 g
Eiwit 30.1 g
Vezels 4,9 g
Goente 310 g
Kcal 330
Zout 3 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.