Currysoep met wortellinten

Bereiding

Pel en snipper de ui. Schrap of schaaf de wortels in slierten. Was de Chinese kool en snijd klein. Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder de kraan. 

Verhit bakolie in een soeppan en roerbak de ui en Chinese kool 1 minuut op een hoog vuur. Voeg de kikkererwten, currypasta en kokosmelk toe. Schenk het water erbij en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en laat rustig 15 minuten pruttelen.

Voeg de wortellinten toe, houd een paar linten over voor de garnering. Was intussen de radijs en snijd in plakjes. Voeg de laatste 2 minuten toe aan de pan. Bewaar een paar plakjes voor garnering.

Heb je een glutenallergie?
Spoel de noten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Verdeel de currysoep over de kommen en garneer met de radijs, wortellinten en cashewnoten.

Tip: Voeg eventueel nog wat chilipeper toe voor meer pit.

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 1 biologische ui 
  • 400 g biologische wortels 
  • ½ biologische Chinese kool 
  • 100 g biologische kikkererwten
  • 25 g biologische gele currypasta 
  • 200 ml biologische kokosmelk 
  • 1 bos biologische radijsjes
  • 25 g biologische cashewnoten
  • 1 eetlepel bakolie
  • 500 ml water

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 35 g
waarvan suikers 14,3 g
Vet 34 g
waarvan verzadigd 16,5 g
Eiwit 13 g
Vezels 16 g
Groente 330 g
Kcal 531
Zout 2 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.