Eierkoeken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetenlucht). 

Mix de eieren gedurende 10 minuten luchtig net zolang totdat er een schuimige en dikke massa overblijft. Hoe luchtiger hoe beter. 

Was de citroen van tevoren. Gebruik een hele fijne rasp om de citroen te raspen. Voeg de rasp bij de eieren. 

Spatel voorzichtig de volkorenbloem met het bakpoeder en een snufje zout door het beslag. 

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel met een ijsschep (of een grote lepel) 6 gelijke hoopjes beslag over de plaat. 

Druk ze plat (ze vloeien niet meer uit). 

Bak de eierkoeken in 10 tot 12 minuten goudbruin. 

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 grote eieren (of 3 kleine) 
  • 100 g volkorenbloem 
  • rasp van 1 citroen (20 gram) 
  • 1 theelepel bakpoeder 
  • snufje zout 

Koolhydraten 10,5 g
waarvan suikers 0,2 g
Vet 1,8 g
waarvan verzadigd 0,6 g
Eiwit 4,2 g
Vezels 1,9 g
Groente -
Kcal 78
Zout 0,5 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.