Eiwrap met frisse tonijnsalade

Bereiding

Klop de eieren los met de melk.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het ei op laag vuur gaar.

Snijd de komkommer in plakjes. Haal de bladeren los van de krop en was ze. Maak de rode ui schoon en snipper deze. Snijd de dille fijn.

Laat de tonijn uitlekken en meng met de griekse yoghurt, rode ui, dille, chili vlokken en citroensap. Breng op smaak met peper.

Verdeel de slabladeren, komkommer en tonijnsalade over de eiwrap en rol op.

Liever een vegetarische versie? Vervang de tonijn door kikkererwten voor een “chickpea of the sea” salade.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 30 g komkommer
  • 2 bladeren kropsla
  • ¼ rode ui
  • 3 takjes dille
  • 50 g tonijn uit blik (op water)
  • 1 eetlepel griekse yoghurt
  • snufje chillivlokken
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje peper

Koolhydraten 2,5 g
waarvan suikers 1,9 g
Vet 17,1 g
waarvan verzadigd 5,4 g
Eiwit 27 g
Vezels 1 g
Groente 70 g
Kcal 288
Zout 0,78 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.