Empanadas met tomaten­saus en tonijn

Bereiding

Verwarm het water, zout, olie en boter, tot de boter is gesmolten.

Meng door de bloem.

Meng dan het ei erdoorheen en kneed tot een elastisch deeg. Laat 45 min. rusten onder een theedoek.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd er cirkels uit van ca. 10 cm doorsnee.

Verhit voor de vulling de olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig.

Voeg de pastasaus, de paprika, de tomaat en de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

Laat de saus 10 minuten pruttelen.

Leg in het midden van elk deegrondje 1 eetlepel vulling.

Vouw de plakjes dicht en druk met een vork de randjes goed vast.

Bak de empanadas in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 125 ml water
  • 250 g tarwebloem
  • ½ theelepel zout
  • 25 ml olie
  • 15 g boter
  • 1 ei

Voor de vulling:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt en fijngeprakt
  • 125 ml pastasaus met tonijn en olijven (Het Dichtste Bij de Natuur)*
  • 1 geroosterde paprika (uit een pot), in stukjes
  • 2 tomaten, ontveld en in stukjes
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • * = alleen verkrijgbaar bij Ekoplaza

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 16,2 g
waarvan suikers 1,6 g
Vet 5,1 g
waarvan verzadigd 1,4 g
Eiwit 6,6 g
Vezels 1,5 g
Kcal 139
Zout 0,1 g

Ingestuurd door: Ekoplaza / Caplan

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!