Gebakken noedels met pindasaus

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook en haal hem van het vuur.

Doe de noedels in het gekookte water en laat 3 minuten staan. Trek vervolgens de noedels los met een vork, giet het water af en laat goed uitlekken.

Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan en bak de nasi-bamigroenten 5 minuten. Voeg daarna ook de vegetarische stukjes toe en bak deze 3 minuten mee, voeg vervolgens ook de taugé toe en schep het geheel goed door elkaar.

Verwarm ondertussen in een steelpannetje de kookroom met de pindakaas en sambal. Breng al roerende bijna aan de kook.

Serveer de noedels met de groenten, vegetarische stukjes en de pindasaus. Garneer met wat gesneden bosui.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 130 g noedels, rijst-
  • 700 g nasi-bamigroenten
  • 250 g vegetarische basis rulstukjes
  • 125 g taugé
  • 200 ml kookroom
  • 5 eetlepels 100% pindakaas
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 2 bosuitjes

Koolhydraten 41,5 g
waarvan suikers 7,6 g
Vet 21,5 g
waarvan verzadigd 8,2 g
Eiwit 20,0 g
Vezels 9,8 g
Groente 225 g
Kcal 459
Zout 0,94 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!