Gepofte zoete aardappel met Hollandse garnalen

Bereiding

Poffen

Verwarm de oven voor op 200°C.
Boen de aardappels goed schoon en prik ze in met een vork.
Bestrijk de aardappels met olijfolie en verpak ze losjes, maar luchtdicht in aluminiumfolie.
Pof de aardappels in circa 45 minuten gaar in de oven. Ze zijn gaar als ze van binnen zacht zijn.
Laat ze even afkoelen.

Crème maken

Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
Pers de knoflook uit en snijd de bieslook fijn.
Meng de crème fraîche met de limoenschil, limoensap, knoflook en bieslook.
Breng op smaak met zout en peper.

Vullen

Snijd de aardappels voorzichtig in met een mes zonder deze volledig door te snijden.
Vul de inkeping voorzichtig met de veldsla.
Lepel hier wat crème fraîche op en verdeel de garnalen over de aardappels.
Eindig met wat versgemalen peper.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

• 4 zoete aardappels (van gelijke grote)
• 1 eetlepel olijfolie extra vierge
• ½ limoen
• 1 teentje knoflook
• 1 bosje bieslook
• 100 g crème fraîche
• 1 theelepel zout
• peper
• 200 g Hollandse garnalen
• 150 g veldsla

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 28,8 g
waarvan suikers 16 g
Vet 11,3 g
waarvan verzadigd 5,6 g
Eiwit 13,1 g
Vezels 4 g
Groente 25 g
Kcal 279
Zout 1,8 g
per persoon

Ingestuurd door: 24Kitchen

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!