Geroosterde bloemkool met kerriesaus

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
45 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Geroosterde bloemkool met kerriesaus

Ingrediënten

  • 600 g bloemkool
  • 250 g peultjes
  • 350 g cherrytomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper naar smaak
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 75 ml yoghurt
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 stengel bosui

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
266 kcal
Koolhydraten
27,1 g
- waarvan suikers
16 g
Vet
8,8 g
- waarvan verzadigd
1,5 g
Eiwit
12,6 g
Vezels
15,2 g
Groente
600 g
Zout
0,15 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Was de peultjes en de cherrytomaten. Snijd de bosui in dunne ringen.

Neem een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier de bloemkool, peultjes en cherrytomaten op. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en paprikapoeder. Meng het geheel.

Bak 15 minuten in de oven en schep regelmatig om.

Meng de yoghurt met het kerriepoeder en breng op smaak met peper.

Verdeel de groenten over de borden, verdeel de saus erover en garneer met de bosui.

Ook lekker met bijvoorbeeld kabeljauw of andere witvis.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes