Ge­roosterde pompoen­pitten

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
75 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Geroosterde pompoenpitten

Ingrediënten

  • vulling van 1 pompoen
  • 3 theelepels speculaaskruiden
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
115 kcal
Koolhydraten
1,4 g
- waarvan suikers
0,2 g
Vet
9,7 g
- waarvan verzadigd
2,1 g
Eiwit
4,7 g
Vezels
1,8 g
Groente
0 g
Zout
0,01 g

Bereiding

Doe de pompoenvulling in een grote kom en vul deze met koud water. Trek met je vingers de pompoenpitten los van de draden en wrijf ze tussen je vingers meteen een beetje schoon.

Doe de schoongemaakt pompoenpitten in een steelpannetje met water en breng aan de kook. Laat 20 minuten langzaam doorkoken.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

Giet de pompoenpitten af en laat even uitdampen. Meng de pitten vervolgens met de kruiden en olijfolie.

Verdeel de pitten over een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster in de oven voor 30 tot 40 minuten.

De Nationale Suiker Challenge gemist?

Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.

Groente en fruit in de vorm van een ijsco