Geroosterde pompoenpitten

Bereiding

Doe de pompoenvulling in een grote kom en vul deze met koud water. Trek met je vingers de pompoenpitten los van de draden en wrijf ze tussen je vingers meteen een beetje schoon.

Doe de schoongemaakt pompoenpitten in een steelpannetje met water en breng aan de kook. Laat 20 minuten langzaam doorkoken.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

Giet de pompoenpitten af en laat even uitdampen. Meng de pitten vervolgens met de kruiden en olijfolie.

Verdeel de pitten over een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster in de oven voor 30 tot 40 minuten.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • vulling van 1 pompoen
  • 3 theelepels speculaaskruiden
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Koolhydraten 1,4 g
waarvan suikers 0,2 g
Vet 9,7 g
waarvan verzadigd 2,1 g
Eiwit 4,7 g
Vezels 1,8 g
Groente 0 g
Kcal 115
Zout 0,01 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.