Gevuld fruitkoekje

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Doe de walnoten en de havermout in de keukenmachine, en mix het door elkaar. Voeg vervolgens de honing toe en mix het wederom tot alles goed gemengd is. 

Haal het havermout-walnotendeeg uit de mixer.

Doe het fruit met het water in de keukenmachine (eventuele restjes van het deeg in de kom zijn geen probleem). Mix dit goed.

Rol kleine stukjes van het deeg uit (met je vingers) en doe er wat van het fruitmengsel op. Het deeg is erg plakkerig.

Rol het koekje dan goed dicht, eventueel kun je met de vork de randen mooi dichtduwen.

Bak de koekjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat ze circa 20 minuten goed afkoelen voor je ze oppakt en gaat serveren! 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 150 g havermout 
  • 70 g walnoten 
  • 3 handjes rozijnen 
  • 3 abrikozen gedroogd 
  • 1 eetlepel honing 
  • 3 eetlepels water 

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 10,4 g
waarvan suikers 5 g
Vet 3,6 g
waarvan verzadigd 0,3 g
Eiwit 1,9 g
Vezels 1 g
Groente -
Kcal 86
Zout 0 g

Ingestuurd door: Arlyn Haveman

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!