Gevulde eieren met avocado­mousse

Bereiding

Kook de eieren hard en laat ze goed schrikken.

Pel de eieren en leg ze in een diep bakje, ze mogen niet tegen elkaar aan liggen.

Giet het bietensap eroverheen tot de eieren net onder staan.

Zet voor ongeveer 3 uur in de koelkast.

Haal de eieren uit de het bietensap en spoel ze af.

Snijd de eieren doormidden, haal het eigeel eruit en doe dat in een kom. Leg de eieren op een schaal.

Doe de avocado, kerrie, limoensap en zure room bij het eigeel in een kom.

Breng verder op smaak met peper.

Pureer met een staafmixer of prak met een vork tot een gladde mousse.

Spuit met een spuitzak of lepel de mousse in de eieren.

Maak af met de tuinkers.

Tip: het overgebleven bietensap kan je gebruiken in soepen en sauzen.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 500 ml bietensap
  • ½ rijpe avocado
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 volle eetlepel zure room
  • plukje tuinkers
  • scheutje limoensap
  • peper

Koolhydraten 0,5 g
waarvan suikers 0,4 g
Vet 5,1 g
waarvan verzadigd 1,4 g
Eiwit 3,4 g
Vezels 0,5 g
Groente 10 g
Kcal 63
Zout 0,10 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.