Gevulde eieren met gerookte zalm

Bereiding

Kook de eieren 8 á 10 minuten en laat ze vervolgens schrikken onder koud stromend water.

Pel de eieren, halveer in de lengte en schep voorzichtig het eigeel eruit.

Prak het eigeel met een vork en meng met de mosterd, kwark en peper.

Snijd de gerookte zalm in snippers.

Schep de vulling voorzichtig in de eieren met een klein lepeltje. Verdeel de gerookte zalm over de eieren.

Garneer met een takje dille en besprenkel met citroensap.

Heb je gerookte zalm over? Ook lekker op een geroosterde boterham met bijvoorbeeld wat zuivelspread en rucola.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 theelepel mosterd, natriumarm
  • 1 eetlepel kwark
  • snufje peper
  • 15 g gerookte zalm
  • 4 takjes dille
  • 1 eetlepel citroensap

Koolhydraten 0,6 g
waarvan suikers 0,3 g
Vet 2,8 g
waarvan verzadigd 0,9 g
Eiwit 4,4 g
Vezels 0 g
Groente 0 g
Kcal 46
Zout 0,22 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.