Gevulde eieren met gerookte zalm

Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel kwark
- snufje peper
- 15 g gerookte zalm
- 4 takjes dille
- 1 eetlepel citroensap
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 46 kcal
- Koolhydraten
- 0,6 g
- - waarvan suikers
- 0,3 g
- Vet
- 2,8 g
- - waarvan verzadigd
- 0,9 g
- Eiwit
- 4,4 g
- Vezels
- 0 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,26 g
Bereiding
Kook de eieren 8 á 10 minuten en laat ze vervolgens schrikken onder koud stromend water.
Pel de eieren, halveer in de lengte en schep voorzichtig het eigeel eruit.
Prak het eigeel met een vork en meng met de mosterd, kwark en peper.
Snijd de gerookte zalm in snippers.
Schep de vulling voorzichtig in de eieren met een klein lepeltje. Verdeel de gerookte zalm over de eieren.
Garneer met een takje dille en besprenkel met citroensap.
Heb je gerookte zalm over? Ook lekker op een geroosterde boterham met bijvoorbeeld wat zuivelspread en rucola.
De Nationale Suiker Challenge gemist?
Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.
