Hangop met pure chocolade

Bereiding

Zet een bolzeef op een grote kom of pan. 

Maak een theedoek nat onder de kraan en wring deze uit zodat er geen stofdeeltjes achterblijven. 

Leg de theedoek over de bolzeef en giet de yoghurt in de theedoek en dek deze af met de rest van de theedoek. 

Laat het minimaal 8 uur uitlekken. 

Doe de hangop in een kom en voeg hier het vanille-extract en de vloeibare zoetstof aan toe. 

Rasp de chocolade en voeg deze toe aan de hangop. 

Meng de hangop tot een geheel. 

Snij de partjes sinaasappel uit, schil de kiwi en snijd deze in stukjes en haal het vruchtvlees uit de passievrucht. 

Doe de hangop en fruit in laagjes in een glas (hangop,fruit,hangop,fruit). 

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 1.5 liter magere yoghurt 
  • 1 theelepel vanille-extract 
  • 30 druppels vloeibare zoetstof
  • 25 g Céréal Puur maltitol (chocolade) 
  • 1 sinaasappel 
  • 2 kiwi’s 
  • 3 passievruchten 

Koolhydraten 13,7 g
waarvan suikers 7,5 g
Vet 2,2 g
waarvan verzadigd 1,3 g
Eiwit 2,4 g
Vezels 3,4 g
Groente -
Kcal 83
Zout 0 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!