Haricots verts met amandelen en clementines

Bereiding

Breng in een pan ruim water aan de kook.

Maak de haricots verts schoon en kook ze in 7 minuten gaar.

Spoel ze koud met water. Laat goed uitlekken.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin.

Doe de haricots verts in een schaal. Breng op smaak met zout en peper.

Rasp de schil van de clementines eroverheen. Besprenkel met clementinesap en olijfolie.

Bestrooi met Parmezaanse kaas en de geroosterde amandelen

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 500 g haricots verts
  • 25 g geschaafde amandelen
  • 1 theelepel zout
  • peper
  • 2 clementines
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 30 g geraspte -of flinters Parmezaanse kaas

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 9,8 g
waarvan suikers 2,5 g
Vet 8,5 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 7,1 g
Vezels 5,2 g
Groente 125 g
Kcal 155
Zout 0,62 g

Ingestuurd door: 24Kitchen

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!