Haricots verts met amandelen en clementines

Bereiding

Breng in een pan ruim water aan de kook.

Maak de haricots verts schoon en kook ze in 7 minuten gaar.

Spoel ze koud met water. Laat goed uitlekken.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin.

Doe de haricots verts in een schaal. Breng op smaak met zout en peper.

Rasp de schil van de clementines eroverheen. Besprenkel met clementinesap en olijfolie.

Bestrooi met Parmezaanse kaas en de geroosterde amandelen

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 500 g haricots verts
  • 25 g geschaafde amandelen
  • 1 theelepel zout
  • peper
  • 2 clementines
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 30 g geraspte -of flinters Parmezaanse kaas

Koolhydraten 9,8 g
waarvan suikers 2,5 g
Vet 8,5 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 7,1 g
Vezels 5,2 g
Groente 125 g
Kcal 155
Zout 0,62 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!