Hartige courgette­cake

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet de cakevorm in met wat olijfolie.

Snijd de cherrytomaatjes én knoflooktenen door de helft. Bak dit samen in een pan zo’n 5 tot 10 minuten en zet het tomaatmengsel even weg.

Rasp vervolgens de courgette fijn en voeg hier de eieren, amandelmeel, bakpoeder en pesto aan toe.

Meng dit geheel en voeg vervolgens ook de pecannoten toe aan het beslag.

Doe het beslag in de cakevorm en verdeel de stukjes geitenkaas en het tomaatmengsel over het beslag. Bak de hartige cake in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar.

Check of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als hij er droog uit komt dan is de cake klaar.

Laat de cake goed afkoelen buiten de oven.

Eet smakelijk!

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 100 g cherrytomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • ½ courgette
  • 150 g amandelmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels pesto
  • handje ongebrande pecannoten
  • 100 g zachte geitenkaas
  • olijfolie

Koolhydraten 2,2 g
waarvan suikers 1,3 g
Vet 10,1 g
waarvan verzadigd 1,8 g
Eiwit 4,4 g
Vezels 1,4 g
Groente 17 g
Kcal 115
Zout 0,27 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!