Havermout-yoghurt-cake

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Maal 50 gram van de havervlokken in een keukenmachine tot ze de substantie van meel hebben. 

Meng de rest van de havervlokken, het havermeel en amandelmeel in een mengkom en voeg hieraan de kaneel en bakpoeder toe. 

Voeg de Griekse yoghurt en de vloeibare zoetstof toe. 

Voeg de eieren toe en roer tot een glad beslag. 

Schil de pruimen, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in stukjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij deze ook in stukjes. 

Meng het fruit voorzichtig door het beslag. 

Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm. 

Plaats het in de oven en bak in 30 - 40 minuten tot goudbruin. 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 100 g havervlokken 
  • 50 g amandelmeel 
  • 150 g Griekse yoghurt 
  • 2 eieren 
  • 64 druppels vloeibare zoetstof
  • 5 pruimen 
  • 6 aardbeien 
  • 1 theelepel kaneel 
  • 1/2 theelepel bakpoeder 

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 12,4 g
waarvan suikers 3,7 g
Vet 4,8 g
waarvan verzadigd 0,7 g
Eiwit 5,3 g
Vezels 2,8 g
Groente -
Kcal 102
Zout 0,1 g

Ingestuurd door: Cynthia Durieux

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!