Havermout­muffin

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. 

Maal de havervlokken in een keukenmachine tot ze de substantie van meel hebben. 

Voeg de banaan zonder schil, de appel zonder klokhuis maar met schil, de eieren, bakpoeder en het kaneel toe. 

Laat de keukenmachine 5 minuten draaien. 

Vul elke muffinvorm voor 2/3. 

Plaats in de oven en bak voor 25 minuten, laat vervolgens afkoelen. 

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 100 g havervlokken 
  • 1 banaan 
  • 1 appel 
  • 2 (biologische) eieren
  • 2 theelepels bakpoeder 
  • 2 theelepels kaneel 

Koolhydraten 11,7 g
waarvan suikers 2,9 g
Vet 1,7 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 2,7 g
Vezels 2,2 g
Groente -
Kcal 72
Zout 0 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!