Bereiding

Maak de sperziebonen schoon. Kook de bonen in weinig water in ca. 6 minuten beetgaar.

Maak het teentje knoflook schoon en snijd het klein. Fruit de knoflook in de olie zacht.

Laat de sperziebonen goed uitlekken. Roerbak ze mee met de knoflook. Voeg de witte wijn toe en roerbak het geheel nog een minuut.

Maak de groente op smaak met de geraspte citroenschil, peper en weinig zout.

Was de basilicum en scheur de blaadjes klein. Meng ze door de bonen.

Lekker met karbonade en 3 kleine aardappelen

Ingredi├źnten

  • 400 gram sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 4 eetlepels droge witte wijn
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 8 blaadjes basilicum

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 11 g
Vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 4 g
Vezels 8 g
Groente 175 g
Kcal 140
Zout - g

Ingestuurd door: Voedingscentrum