Bereiding

Snijd de kalkoenfilet in reepjes en bak zonder vet.

Laat de aspergestukjes (conserven) en 50 g mandarijnen (uit blok) goed uitlekken en vang daarbij 1 lepel mandarijnsap op.

Was de Romeinse sla, schud droog en snijd in stukjes.

Meng voor de dressing de slasaus met de yoghurt en mandarijnsap en breng op smaak met peper.

Meng alle ingrediënten en besprenkel met de dressing.

Serveer de salade met Turks brood.

Ingrediënten

  • 130 g kalkoenfilet, rauw
  • 150 g asperges (conserven)
  • 50 g mandarijn (conserven op water)
  • 1 eetlepel mandarijnsap
  • 1 krop Romeinse sla
  • 1 eetlepel slasaus
  • 125 g magere yoghurt, naturel
  • Peper
  • 50 g Turks brood

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 45 g
Vet 8 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 48 g
Vezels 7g
Groenten 450 g
Kcal 462
Zout 2,5 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum