Kerrie-preitaart

Bereiding

Meng 2 zakjes gist met 50 ml lauw water. Doe de volkorenmeel in een kom, maak in het midden een kuiltje en schenk de opgeloste gist erin. Meng met wat meel en laat het gistdeeg ca. 20 minuten afgedekt op een warme plaats rijzen.

Kneed het gistdeeg met 150 ml water, 50 g margarine (80% vet) tot een glad deeg. Laat nog eens 30 minuten rijzen.

Snijd 750 g prei in ringen en laat ca. 5-8 minuten in 1 eetlepel olie stoven. Bestrooi de preiringen met kerriepoeder en laat iets afkoelen.

Meng 1 ei en 300 g light roomkaas door de prei. Verfijn het preimengsel met 3 eetlepels mangochutney en peper.

Rol het gistdeeg uit op een met bakpapier beklede bakvorm. Verdeel het preimengsel over het deeg en bestrooi met 150 g geraspte kaas, 30+.

Bak ca. 30-35 minuten in de oven op 180°C.

 

Ingrediënten

  • 2 zakjes gedroogde gist  
  • 200 ml water (50 ml lauw water + 150 ml)    
  • 400 g volkorenmeel
  • 50 g margarine, 80% vet    
  • 750 g prei    
  • 1 eetlepel olijfolie     
  • kerriepoeder    
  • 1 middelgroot ei
  • 300 g roomkaas, light
  • 3 eetlepels mango chutney
  • 150 g geraspte kaas, tot 30+  

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 30 g
Vet 12 g
waarvan verzadigd 5 g
Eiwit 14 g
Vezels 6,7 g
Groenten 75 g
Kcal 300
Zout 0,8 g

Ingestuurd door: Weight Watchers