Komkommersalade met dille op een volkoren cracker

Bereiding

Was de komkommer en snijd in dunne plakjes met behulp van een dunschiller of kaasschaaf.

Snijd de dille en de bieslook fijn.

Meng de komkommer, dille, bieslook, kwark en de natuurazijn door elkaar. Breng op smaak met peper.

Tip: Lekker met een volkorenboterham of cracker.

Vervang de magere kwark door plantaardige yoghurt voor een veganistische en lactosevrije versie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 75 g komkommer
  • 2 takjes verse dille
  • 3 takjes verse bieslook
  • 1 eetlepel magere kwark
  • 1 theelepel natuurazijn
  • snufje peper

Koolhydraten 1,8 g
Vet 0,1g
waarvan verzadigd 0 g
Eiwit 1,3 g
Vezels 0,2 g
Groente 40 g
Kcal 14
Zout 0,01 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!