Koolhydraatarme sushi

Bereiding

Rasp de bloemkool, wortel en ui grof en blancheer dit 4 minuten in kokend water.

Giet het water af en spoel namet ijskoud water tot volledig afgekoeld.

Wring de bloemkoolmix uit in een schone theedoek.

Klop de eieren en bak dit in een beetje olie in een pan tot een omelet.

Snijd de omelet, komkommer, avocado en mango in reepjes en roer dit door ½ eetlepel mirin azijn.

Voeg het restant van de mirin azijn en de sesamolie aan de bloemkoolmix toe.

Leg de norivellen klaar op sushimat en verspreid de bloemkoolmix gelijkmatig.

Voeg de reepjes mango, komkommer, avocado en omelet toe.

Rol de sushi.

Snijd de sushirolletjes in plakken van ongeveer 1½ cm.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 bloemkool (500 gram)
  • 2 wortels (200 gram)
  • ½ ui (50 gram)
  • 1 eetlepel mirin azijn
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 30 g mango
  • ½ komkommer zonder schil (150 gram)
  • ½ avocado
  • 6 stuks sushi norivellen

Koolhydraten 11 g
waarvan suikers 7,4 g
Vet 12,2 g
waarvan verzadigd 2,2 g
Eiwit 8,6 g
Vezels 5,8 g
Groente 225 g
Kcal 200
Zout 0,23 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.