Koolhydraatarme sushi

Bereiding

Rasp de bloemkool, wortel en ui grof en blancheer dit 4 minuten in kokend water.

Giet het water af en spoel namet ijskoud water tot volledig afgekoeld.

Wring de bloemkoolmix uit in een schone theedoek.

Klop de eieren en bak dit in een beetje olie in een pan tot een omelet.

Snijd de omelet, komkommer, avocado en mango in reepjes en roer dit door ½ eetlepel mirin azijn.

Voeg het restant van de mirin azijn en de sesamolie aan de bloemkoolmix toe.

Leg de norivellen klaar op sushimat en verspreid de bloemkoolmix gelijkmatig.

Voeg de reepjes mango, komkommer, avocado en omelet toe.

Rol de sushi.

Snijd de sushirolletjes in plakken van ongeveer 1½ cm.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 bloemkool (500 gram)
  • 2 wortels (200 gram)
  • ½ ui (50 gram)
  • 1 eetlepel mirin azijn
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 30 g mango
  • ½ komkommer zonder schil (150 gram)
  • ½ avocado
  • 6 stuks sushi norivellen

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 11 g
waarvan suikers 7,4 g
Vet 12,2 g
waarvan verzadigd 2,2 g
Eiwit 8,6 g
Vezels 5,8 g
Groente 225 g
Kcal 200
Zout 0,23 g

Ingestuurd door: Anoã L. L. Brand

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!