Koolraap­tagliatelle

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Koolraaptagliatelle

Ingrediënten

  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 prei
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 70 g pesto rosso
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • ½ koolraap
  • 50 g zadenmix
  • ½ eetlepel bakolie
  • 50 ml water
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
531 kcal
Koolhydraten
24 g
- waarvan suikers
19 g
Vet
40 g
- waarvan verzadigd
6 g
Eiwit
14 g
Vezels
12 g
Groente
350 g
Zout
1 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de cherrytomaatjes doormidden, leg ze op de bakplaat en rooster ze circa 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze rimpelig worden.

Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Was grondig in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken. Verhit bakolie in een pan en bak de prei in 6 minuten zacht op een middelhoog vuur.

Roer de crème fraîche, pesto rosso en een scheut water door de prei en laat afgedekt op een laag vuur zachtjes pruttelen.

Pel en snipper intussen de ui. Pel de knoflook en snijd klein.

Schil de koolraap en snijd deze in plakken van 1-2 centimeter. Snijd of schaaf ze vervolgens met een kaasschaaf of dunschiller in dunne, smalle linten.

Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de koolraap toe en bak ongeveer 8-10 minuten al omscheppend op een middelhoog vuur. Voeg evt. een klein scheutje water toe.

Verdeel de koolraaptagliatelle over de borden en schep de pesto-roomsaus erover. Garneer met de geroosterde cherrytomaatjes en de zadenmix. 

Tip: Het is ook lekker om de tomaatjes te kruiden met wat Italiaanse kruiden.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes