Kwark­taart met blauwe bessen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. 

Bekleed de springvorm met bakpapier. 

Doe de kwark in een dunne theedoek en leg dit in een vergiet in de gootsteen zodat het vocht eruit kan lopen. 

Smelt de boter in een pannetje en voeg het meel, de kaneel en de 5 druppels zoetstof toe. Roer tot het een mooi geheel wordt. Laat het even afkoelen en doe dan pas het ei erbij om stollen te voorkomen. 

Verspreid het deeg over de springvorm en druk het goed aan. 

Zet het ongeveer 15 minuten in de oven en laat het daarna helemaal afkoelen. 

Voeg 5 druppels zoetstof, het citroensap en de blauwe bessen toe aan de kwark en meng het door elkaar. 

Doe het mengsel in de vorm en laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. 

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 30 g roomboter 
  • 75 g tarwemeel, volkoren 
  • 1 ei 
  • 750 g magere kwark 
  • 150 g blauwe bessen 
  • 1 theelepel kaneel 
  • 10 druppels vloeibare zoetstof
  • citroensap van een halve citroen 

Koolhydraten 12 g
waarvan suikers 6 g
Vet 4,5 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 10 g
Vezels 1,5 g
Groente -
Kcal 127
Zout 0 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!