Lente­bordje

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Lentebordje

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 10 cherrytomaatjes
  • 100 g groene aspergetips
  • ½ avocado
  • handje basilicum
  • verse peper
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • optioneel: volkoren toast

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
216 kcal
Koolhydraten
3,7 g
- waarvan suikers
3,5 g
Vet
16,3 g
- waarvan verzadigd
4,4 g
Eiwit
12,5 g
Vezels
2,6 g
Groente
120 g
Zout
0,45 g

Bereiding

Breng een pannetje water aan de kook en voeg de eieren toe.

Kook in 6 minuten zacht of in 8 minuten hard en laat schrikken.

Vet een grillpan in met milde olijfolie.

Grill de tomaatjes en asperges een aantal minuten.

Draai halverwege om.

Maak twee bordjes mooi op met de eieren, tomaatjes en asperges.

Snijd de avocado doormidden en leg een kwart op elk bord.

Maak af met wat gescheurde basilicum, een snufje verse peper en wat geschaafde Parmezaanse kaas.

De maaltijd uitbreiden? Serveer er dan wat volkoren toast bij.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes