Luchtige omelet met framboos

Ingrediënten
- ½ citroen
- 30 g frambozen (diepvries)
- 2 eieren
- 1 eetlepel olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 235 kcal
- Koolhydraten
- 1,7 g
- Vet
- 19,2 g
- - waarvan verzadigd
- 4,2 g
- Eiwit
- 12,7 g
- Vezels
- 0,9 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,39 g
Bereiding
Was de citroen en rasp de gele schil. Breek de frambozen in stukjes.
Splits de eieren. Klop het eiwit stijf en klop de eidooiers luchtig.
Spatel de eidooiers voorzichtig door het eiwit en voeg het citroenrasp en de frambozen toe.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en schep een beetje van het luchtige ei in de pan. Maak een paar hoopjes.
Bak 2 á 3 minuten per kant op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
Tip: Ook lekker met wat noten als garnering.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
