Marok­kaanse groenten

Bereiding

Verwarm de over voor op 220 graden Celsius.

Snijd de ui en tomaat in grove stukken en plaats deze in de ovenschaal.

Snijd vervolgens de paprika en wortel in kleine stukjes en voeg deze samen met alle specerijen en de uitgeperste knoflook toe.

Sprenkel de olijfolie over de groenten en bak het geheel 30 minuten in de oven. Hussel tijdens het bakken de groeten af en toe om.

Doe vervolgens alle geroosterde groenten in een pan en voeg hier 150 ml water aan toe.

Breng alles aan de kook en doe er vervolgens de kikkererwten bij, kook het geheel nu 30 minuten en voeg zo nodig extra peper of specerijen toe.

Roer de harissa goed door de yoghurt.

Bestrooi de groenten met verse peterselie en serveer met het harissasausje.

Eet smakelijk!

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 40 g ui
  • ½ teentje knoflook
  • 1 tomaat (70 g)
  • 50 g pompoen
  • 100 g wortel
  • 50 g rode paprika
  • ½ theelepel koriander
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel ras el hanout
  • snufje kurkuma (geelwortel
  • snufje kaneel
  • snufje chilipoeder
  • 1 theelepel olijfolie
  • 150 g kikkererwten
  • 150 ml water
  • peper

Saus:

  • 25 g half volle yoghurt
  • 1 theelepel harrissa

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 35,4 g
waarvan suikers 11,1 g
Vet 10,3 g
waarvan verzadigd 1,7 g
Eiwit 13,9 g
Vezels 15,5 g
Groente 400 g
Kcal 321
Zout 0,8 g

Ingestuurd door: Isabeau Zeegelaar

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!