Muntyoghurt met witte druiven

Bereiding

Dit heerlijke Marokkaanse nagerecht is een prima afsluiter voor een kruidige en pittige maaltijd. De combinatie van munt en kaneel geeft de romige yoghurt een typisch mediterraan karakter.

Snijd de munt in dunne reepjes. Klop de yoghurt op met crème fraîche. Roer de munt door de yoghurt.

Rooster de noten in een droge koekenpan en hak ze grof.

Was de druiven en haal ze van de tros.

Serveer de muntyoghurt met druiven.

Strooi walnoten en kaneel erover en garneer het nagerecht met de achtergehouden muntblaadjes.

Ook lekker als ontbijt.

Dit recept komt uit het kookboek:

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 5 blaadjes munt (+ extra voor garnering)
  • 400 ml halfvolle yoghurt
  • 40 ml halfvolle crème fraîche
  • 3 walnoten, gepeld
  • 350 g druiven zonder pit
  • 1/2 theelepel kaneel

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 19.8 g
waarvan suikers 18.5 g
Vet 6.9 g
waarvan verzadigd 2.4 g
Eiwit 5.8 g
Vezels 1,5 g
Groenten 0 g
Kcal 170
Zout 0,06 g

Ingestuurd door: Diabetes Fonds