Open lasagne met salie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de pompoen, verwijder de pitten met een lepel en snijd in dunne plakken.

Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie. Voeg de salie en peper toe. Bak 15 á 20 minuten in de oven.

Breng water aan de kook en kook de lasagnebladen gaar.

Breng nog een pan water aan de kook en kook de erwten gaar. Giet vervolgens af en pureer fijn.

Verhit een hapjespan en bak de spinazie gaar. Voeg de erwtenpuree en de ricotta toe. Breng op smaak met citroensap en peper.

Leg een lasagneblad op een bord, schep hier wat ricottasaus op en wat geroosterde pompoen. Plaats hier nog een lasagneblad op en herhaal deze stap nogmaals. Sluit af met een laag ricottasaus en pompoen.

Garneer de lasagne met salie en walnoten.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 300 g hokkaido pompoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 g verse salie
  • peper naar smaak
  • 6 stuks volkoren lasagnebladen
  • 200 g doperwten
  • 200 g spinazie
  • 100 g ricotta
  • ½ citroen
  • 20 g walnoten

Koolhydraten 53,9 g
waarvan suikers 7,7 g
Vet 19,9 g
waarvan verzadigd 5,6 g
Eiwit 21,5 g
Vezels 12,3 g
Groente 350 g
Kcal 507
Zout 0,88 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.