Open lasagne met salie

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 300 g hokkaido pompoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 g verse salie
  • peper naar smaak
  • 6 stuks volkoren lasagnebladen
  • 200 g doperwten
  • 200 g spinazie
  • 100 g ricotta
  • ½ citroen
  • 20 g walnoten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
507 kcal
Koolhydraten
53,9 g
- waarvan suikers
7,7 g
Vet
19,9 g
- waarvan verzadigd
5,6 g
Eiwit
21,5 g
Vezels
12,3 g
Groente
350 g
Zout
0,88 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Halveer de pompoen, verwijder de pitten met een lepel en snijd in dunne plakken.

Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie. Voeg de salie en peper toe. Bak 15 á 20 minuten in de oven.

Breng water aan de kook en kook de lasagnebladen gaar.

Breng nog een pan water aan de kook en kook de erwten gaar. Giet vervolgens af en pureer fijn.

Verhit een hapjespan en bak de spinazie gaar. Voeg de erwtenpuree en de ricotta toe. Breng op smaak met citroensap en peper.

Leg een lasagneblad op een bord, schep hier wat ricottasaus op en wat geroosterde pompoen. Plaats hier nog een lasagneblad op en herhaal deze stap nogmaals. Sluit af met een laag ricottasaus en pompoen.

Garneer de lasagne met salie en walnoten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes