Paarse zomersalade

Bereiding

Doe 50 g bramen, de yoghurt, munt en een scheutje olijfolie in een blender en mix tot een gladde dressing. Kruid met wat peper.

Doe de slamelange, de overige 100 g bramen en blauwe bessen in een grote kom en druppel er de dressing van bramen en yoghurt over.

Brokkel de kaas erover en bestrooi met de (gehakte) walnoten. 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 150 g bramen
  • 4 eetlepels yoghurt
  • handje muntblaadjes
  • olijfolie
  • peper
  • 100 g slamelange
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g blauwe schimmelkaas
  • 50 g walnoten

Koolhydraten 6,2 g
waarvan suikers 5,4 g
Vet 20,6 g
waarvan verzadigd 7,2 g
Eiwit 7,9 g
Vezels 2,8 g
Groente 25 g
Kcal 249
Zout 0,65 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!