Pangranola

Bereiding

Rooster het venkelzaad kort in een grote koekenpan

Voeg de olie, specerijen en zout toe en warm even mee

Voeg de havervlokken toe en roer alles goed door elkaar

Rooster een paar minuten op middelhoog vuur

Hak de noten grof

Voeg de noten toe en rooster het geheel nog een paar minuten

Haal van het fornuis wanneer de granola mooi donker kleurt

Serveer met kwark, yoghurt of amandelmelk

Bewaar in een afgesloten pot

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 100 g grove havervlokken
  • 75 g gemengde, ongebrande en ongezoute noten
  • 20 g sesamzaad
  • 30 g pompoen- en/of zonnebloempitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 2 theelepel venkelzaad
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout

Koolhydraten 12,7 g
waarvan suikers 0,9 g
Vet 15,9 g
waarvan verzadigd 2,4 g
Eiwit 6,9 g
Vezels 2,6 g
Groente 0 g
Kcal 227
Zout 0,01 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.