Pasta ovenschotel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Breng water aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 6 minuten beetgaar.

Pel de knoflook en ui en snijd fijn. Was de prei en snijd in ringen. Rasp de wortels of snijd in kleine blokjes.

Was de tomaat en snijd in blokjes. Snijd de helft van de gedroogde worst in plakjes en de andere helft in kleine stukjes.

Verwarm bakolie in een ruime koekenpan of wok. Bak de stukjes worst samen met de knoflook, prei, ui, wortels en Italiaanse kruiden. Voeg na 5 minuten de romatomaten toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper en laat nog 2 minuten sudderen.

Giet het water van de pasta af en schep de pasta door de groenten. Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Verdeel tenslotte de plakjes gedroogde worst over de schotel.

Gratineer de schotel 5-10 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: Ook lekker met verse basilicum.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 170 g biologische volkoren penne
  • 1 biologische knoflookteen
  • 1 biologische ui
  • 1 biologische prei
  • 200 g biologische wortels
  • 2 biologische romatomaten
  • 100 g biologische droge worst
  • 2 theelepels biologische Italiaanse kruiden
  • 25 g biologische Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 72 g
waarvan suikers 16 g
Vet 19 g
waarvan verzadigd 6 g
Eiwit 23 g
Vezels 14 g
Groente 225 g
Kcal 586
Zout 1 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.