Peanut butter cups

Bereiding

Doe de zonnebloemolie samen met de pindakaas en zout in een pannetje. Blijf continu roeren. 

Als alles gesmolten en gemengd is tot een gladde massa, giet je het mengsel in de vorm. 

Zet dit in de koelkast tot het gestold is en doe het daarna minimaal 2 uur in de vriezer. 

Doe de cupcake vormpjes in de bakvorm. 

Smelt de chocolade au-bain marie (om te voorkomen dat de chocolade aanbrandt) en giet deze in de vormpjes. 

Duw er meteen een pindakaasrondje in. 

Giet vervolgens nog een laagje chocolade er overheen. Laat ze afkoelen in de koelkast. 

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 60 g pindakaas 
  • 20 g zonnebloemolie 
  • ½ theelepel zout 
  • 120 g chocolade (72% cacao) 

Koolhydraten 3,7 g
waarvan suikers 2,8 g
Vet 8,9 g
waarvan verzadigd 3,4 g
Eiwit 2,5 g
Vezels 1,7 g
Groente -
Kcal 108
Zout 0,2 g

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!