Peanut butter cups

Bereiding

Doe de zonnebloemolie samen met de pindakaas en zout in een pannetje. Blijf continu roeren. 

Als alles gesmolten en gemengd is tot een gladde massa, giet je het mengsel in de vorm. 

Zet dit in de koelkast tot het gestold is en doe het daarna minimaal 2 uur in de vriezer. 

Doe de cupcake vormpjes in de bakvorm. 

Smelt de chocolade au-bain marie (om te voorkomen dat de chocolade aanbrandt) en giet deze in de vormpjes. 

Duw er meteen een pindakaasrondje in. 

Giet vervolgens nog een laagje chocolade er overheen. Laat ze afkoelen in de koelkast. 

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 60 g pindakaas 
  • 20 g zonnebloemolie 
  • ½ theelepel zout 
  • 120 g chocolade (72% cacao) 

Koolhydraten 3,7 g
waarvan suikers 2,8 g
Vet 8,9 g
waarvan verzadigd 3,4 g
Eiwit 2,5 g
Vezels 1,7 g
Groente -
Kcal 108
Zout 0,2 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.