Peer met panna cotta van vanilleyoghurt

Bereiding

Schil de peren en halveer ze.

Verwarm 250 ml water tot 90 graden en doe de theezakjes, het limonade en het merg van het vanillestokje erin.

Pocheer de peren ongeveer een half uur in dit mengsel. Zorg ervoor dat de temperatuur onder het kookpunt blijft. De peren moeten niet te zacht worden, controleer ze regelmatig.

Verwarm voor de panna cotta de melk en het merg van een vanillestok en los hier de opgeloste gelatine in op.

Laat het afkoelen tot het lobbig wordt en roer het door de yoghurt.

Vul 4 vormpjes van 6 cm doorsnede met de panna cotta en laat minimaal 2 uur koelen in de koelkast.

Serveren

Snijd 4 peren in een waaiervorm. Stort de panna cotta op een bord en serveer de gesneden peer hierbij.
Druppel wat van het pocheervocht over de peer en verfraai eventueel met een takje munt.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 400 g peren
  • 2 theezakjes groene thee
  • 20 ml limonade met zoetstof
  • 1 vanillestok
  • 330 g halfvolle yoghurt
  • 2 eetlepels zoetstof
  • 4 blaadjes gelatine
  • 70 ml halfvolle melk
  • 1 vanillestok
  • 4 takjes munt

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 21,3 g
waarvan suikers 19,4 g
Vet 1,6 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 6,4 g
Vezels 1,6 g
Groente 0 g
Kcal 132
Zout 0,13 g

Ingestuurd door: Tim Bosch (Landal)