Perencake

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Schil de peer en snijd hem in stukjes. 

Meng de bakpoeder eerst met de havermout 

Doe de perenstukjes samen met de havermout, het ei, de roomboter en de vloeibare zoetstof in een keukenmachine. Meng tot een gladde massa. 

Hak de chocolade fijn en schep door het mengsel. 

Vul de cakevormpjes met het mengsel 

Schuif de plaat de oven in en bak de cakejes in 20 – 25 minuten goudbruin en gaar. 

 

Opties: De chocola kan ook worden weggelaten of doe het hele mengsel in een cakeblik bedekt met bakpapier, dan heb je een grote cake. 

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 1 rijpe peer 
  • 100 g havermout 
  • 1 ei 
  • 30 g roomboter 
  • 50 g extra pure chocolade 
  • 24 druppels vloeibare zoetstof
  • 1 theelepel bakpoeder 

Koolhydraten 7 g
waarvan suikers 2 g
Vet 4,5 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 1,5 g
Vezels 1 g
Groente -
Kcal 79
Zout 0 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!