Perencake

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de eieren in een kom en mix deze 2 minuten met een mixer op de hoogste stand luchtig.

Voeg de kwark en kaneel toe, mix nog 2 minuten op de hoogste stand.

Voeg vervolgens het bakpoeder, kokosmeel en amandelmeel toe aan het beslag. Doe dit langzaam zodat je geen klontjes krijgt.

Schil eventueel de peren en snijd in kleine blokjes. Hak de pecannoten grof.

Schep de peerblokjes en pecannoten voorzichtig door het beslag heen en giet het in de met bakpapier bekleedde cakevorm.

Bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 250 g kwark
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 75 g kokosmeel
  • 150 g amandelmeel
  • 2 peren
  • 100 g pecannoten

Koolhydraten 5,7 g
waarvan suikers 4,0 g
Vet 12,6 g
waarvan verzadigd 1,9 g
Eiwit 6,8 g
Vezels 2,0 g
Groente 0 g
Kcal 164
Zout 0,21 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.