Pompoen­soep met Griekse yoghurt

Bereiding

Snijd de pompoen in parten en verwijder pitten en draden. Snijd de pompoen daarna met schil in blokjes. Eerst schillen mag ook.

Verhit de olie in een soeppan en fruit daarin ui en knoflook glazig. Bak gember, komijn en koriander mee tot het gaat geuren. Voeg pompoen, water en bouillon toe.

Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper.

Schep de pompoensoep in grote kommen en strooi er peterselie over. Schep in elke kom een lepel Griekse yoghurt. 

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Dit recept komt uit het kookboek: Zin in lekker eten!

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 800 g oranje pompoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse gemberwortel, geraspt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 400 ml groentebouillon*
  • 600 ml water
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 7,6 g
waarvan suikers 5,4 g
Vet 7,6 g
waarvan verzadigd 2,1 g
Eiwit 2,9 g
Vezels 2,9 g
Groente 225 g
Kcal 115
Zout 1,12 g