Pompoentaartje

Bereiding

Vet de cupcakevorm in met wat olijfolie of gebruik bakpapiervormpjes.

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een blender. Voeg 60 ml water toe en meng tot alles goed gemixt is.

Verdeel de bodemmix over de vormpjes en druk met je handen goed aan. Zorg dat de randen niet te dun zijn, dan breekt het sneller. Zet vervolgens in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Halveer de pompoen, verwijder de zaden en snijd in grove stukken. Doe de pompoen in een pannetje met water en kook 8 minuten tot het zacht is. Giet vervolgens af.

Doe alle ingrediënten voor de vulling in de blender en mix tot een glad mengsel.

Verdeel de vulling over de taartvormpjes en bak 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Garneer met een toefje kwark en wat pompoenpitten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • Voor de bodem:
  • 150 g havermeel
  • 100 g havermoutvlokken
  • 85 g boter
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • Voor de vulling:
  • 450 g pompoen
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 25 g maizena
  • 80 ml havermelk
  • Voor de garnering:
  • 150 ml halfvolle (plantaardige) kwark
  • 1 eetlepel pompoenpitten

Koolhydraten 19,5 g
waarvan suikers 2,0 g
Vet 10,3 g
waarvan verzadigd 5,5 g
Eiwit 5,8 g
Vezels 2,4 g
Groente 20 g
Kcal 199
Zout 0,03 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!