Rabarber-aardbeibowl

Bereiding

Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukjes. Kook de rabarber in 1 dl water in een paar minuten gaar. Laat de rabarber afkoelen. Pureer de rabarber met het vocht en het zoetstof met een staafmixer.

Maak de aardbeien schoon. Houd 2 mooie aardbeien met een kroontje achter voor garnering. Snijd de rest van de aardbeien in 4 partjes.

Verdeel de rabarber en de aardbeien over 2 hoge glazen.

Schenk er het bronwater  en citroensap bij en roer even door.

Snijd de achtergehouden aardbeien in en steek ze op de rand van het glas.

 

Ingrediënten

  • 200 g rabarberstelen
  • 2 eetlepels zoetstof
  • 100 g aardbeien
  • 100 ml koolzuurhoudend bronwater
  • 1 eetlepel citroensap

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 14,4 g
waarvan suikers 5,3 g
Vet 0 g
waarvan verzadigd 0 g
Eiwit 1,4 g
Vezels 2,4 g
Groente 100 g
Kcal 78
Zout 0,02 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum