Rode bietenwafels

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Rode bieten wafels

Ingrediënten

  • 2 eetlepels chiazaad
  • 6 eetlepels water
  • 250 g rode bieten
  • 75 ml melk
  • 150 g amandelmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • beetje olijfolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
265 kcal
Koolhydraten
9,1 g
- waarvan suikers
5,5 g
Vet
21,5 g
- waarvan verzadigd
2,2 g
Eiwit
9,4 g
Vezels
7 g
Groente
60 g
Zout
0,7 g

Bereiding

Meng 2 eetlepels chiazaad met 6 eetlepels lauw water en laat dit ongeveer 10 minuten staan tot het een dik papje wordt.

Meng vervolgens de rode bieten, melk en het chiazaad-mengsel in de blender. Voeg hier de amandelmeel en het bakpoeder aan toe.

Mix het geheel in de blender tot een glad beslag.

Verwarm het wafelijzer met een eetlepel olijfolie, zodat de wafel niet aan het wafelijzer blijft plakken.

Schenk flink wat beslag in het wafelijzer, sluit het wafelijzer en bak de rode bietenwafels ongeveer 3 tot 4 minuten totdat het beslag gaar is.

Herhaal dit tot het beslag op is.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes