Salade met haring, aardappelen en appel

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 150 g aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 grote augurk, zuur
  • ½ appel
  • 100 g volle yoghurt
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • 100 g zoute haringfilet
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
449 kcal
Koolhydraten
51,1 g
- waarvan suikers
18 g
Vet
13,2 g
- waarvan verzadigd
4,4 g
Eiwit
26,8 g
Vezels
7,2 g
Groente
200 g
Zout
3,74 g

Bereiding

Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar.

Snijd de rode ui, de augurk en de appel in stukjes en meng met de volle yoghurt en de gehakte dille.

Snijd de haringfilet in stukjes en schep voorzichtig door de salade.

Snijd de aardappelen open en leg bij de salade.

Bestrooi met peper en garneer met dille.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes