Salade met kikker­erwten en appel

Bereiding

Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen.

Snijd de appel in dunne schijfjes en de paprika in blokjes.

Halveer de kerstomaatjes en snijd de komkommer in blokjes.

Laat de kikkererwten uitlekken.

Doe de sla in een ruime schaal en voeg alles toe.

Maak krullen van de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf en verdeel deze over de salade.

Voeg tot slot de balsamicoazijn toe en meng alles door elkaar.

Eet smakelijk!

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 100 g veldsla
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 appel
  • 1 gele paprika
  • 60 g kikkererwten
  • 8 kerstomaatjes
  • 10 g Parmezaanse kaas
  • 30 g balsamicoazijn

Koolhydraten 18 g
waarvan suikers 10,7 g
Vet 6,6 g
waarvan verzadigd 1,5 g
Eiwit 8,1 g
Vezels 6,1 g
Groente 160
Kcal 179
Zout 0,28 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!