Salade met roomkaasballetjes

Bereiding

Verkruimel 1 sneetje Fries roggebrood en rooster in een pan zonder vet.

Snijd 1 lente-ui in fijne ringen en meng met 1 eetlepel bieslookringen, 2 eetlepels light roomkaas en 1 eetlepel gehakte koriander.

Breng op smaak met peper en 1 snufje komijnzaad.

Vorm van het mengsel met 2 eetlepels 3 balletjes, wentel door de broodkruimels en druk licht aan.

Verdeel ½ kropsla in stukken en leg op een bord. Schep de roomkaasballetjes erop.

Maak een dressing van 1 eetlepel olie, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel sinaasappelsap, 2 eetlepels groentebouillon en breng op smaak met peper. 

Sprenkel over de salade en bestrooi met rode peperkorrels.

Ingrediënten

  • 1 snede Fries roggebrood
  • 1 klein lente-ui    
  • 1 eetlepel bieslook, in ringen    
  • 2 eetlepels roomkaas light
  • 1 eetlepel koriander, gehakt    
  • Peper     
  • 1 snufje komijnzaad
  • ½ kropsla    
  • 1 eetlepel olijfolie    
  • 1 eetlepel azijn, alle soorten    
  • 1 eetlepel sinaasappelsap, vers    
  • 2 eetlepels groentebouillon   
  • rode peperkorrels

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 18 g
Vet 13 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 6 g
Vezels 6 g
Groente 205 g
Kcal 222
Zout 0,8 g

Ingestuurd door: Weight Watchers