Salade met venkel en zalm

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Salade met venkel, zalm en sinaasappel-mosterddressing

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 200 g rode bieten (gekookt)
  • 2 stukken zalmfilet van elk 100 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • ½ sinaasappel
  • 2 theelepels mosterd
  • 50 g veldsla
  • 20 g pistache noten, ongezouten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
331 kcal
Koolhydraten
11,8 g
- waarvan suikers
10,6 g
Vet
18,8 g
- waarvan verzadigd
2 g
Eiwit
25,1 g
Vezels
6,7 g
Groente
195 g
Zout
0,63 g

Bereiding

Was de venkel, verwijder de onderkant en halveer in de lengte. Snijd vervolgens in dunne plakjes. Snijd de bieten in plakken van ongeveer 1 cm.

Bestrijk de zalmfilet en de plakken biet met olijfolie en kruid met peper.

Verhit een grillpan en bak de zalm 5 minuten per kant. Grill de bieten 2 minuten per kant.

Pers de sinaasappel uit en meng met de mosterd en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper.

Meng de venkel en de veldsla met de dressing. Verdeel dit over de borden. Leg hier vervolgens de plakken biet op. Verdeel de zalmfilet in stukjes en voeg toe aan de salade.

Garneer met de pistachenoten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes