Salade met venkel en zalm

Ingrediënten
- 1 venkel
- 200 g rode bieten (gekookt)
- 2 stukken zalmfilet van elk 100 g
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- ½ sinaasappel
- 2 theelepels mosterd
- 50 g veldsla
- 20 g pistache noten, ongezouten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 331 kcal
- Koolhydraten
- 11,8 g
- - waarvan suikers
- 10,6 g
- Vet
- 18,8 g
- - waarvan verzadigd
- 2 g
- Eiwit
- 25,1 g
- Vezels
- 6,7 g
- Groente
- 195 g
- Zout
- 0,63 g
Bereiding
Was de venkel, verwijder de onderkant en halveer in de lengte. Snijd vervolgens in dunne plakjes. Snijd de bieten in plakken van ongeveer 1 cm.
Bestrijk de zalmfilet en de plakken biet met olijfolie en kruid met peper.
Verhit een grillpan en bak de zalm 5 minuten per kant. Grill de bieten 2 minuten per kant.
Pers de sinaasappel uit en meng met de mosterd en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper.
Meng de venkel en de veldsla met de dressing. Verdeel dit over de borden. Leg hier vervolgens de plakken biet op. Verdeel de zalmfilet in stukjes en voeg toe aan de salade.
Garneer met de pistachenoten.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
