Salade van courgette, rucola en granaatappel

Bereiding

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de courgette.

Klop de balsamicoazijn en olijfolie door elkaar en meng in een kom met de courgettelinten.

Breng op smaak met peper en zout.

Haal de pitten uit de granaatappel.

Meng de granaatappelpitten en rucola met de courgette.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi ze over de salade.

 

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • halve granaatappel
  • 100 g rucola
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • peper
  • 30 g pijnboompitten

Koolhydraten 7,1 g
waarvan suikers 5,4 g
Vet 11,6 g
Waarvan verzadigd 1,5 g
Eiwit 4,0 g
Vezels 1,6 g
Groente 80 g
Kcal 153
Zout 0,44 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.