Snert met doperwt

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Snert met doperwt en rookworst

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 150 g wortels
  • ½ knolselderij
  • ½ groentebouillontablet, zoutarm
  • 200 g doperwten
  • ½ rookworst
  • 2 eetlepels bakolie
  • 500 ml water
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
544 kcal
Koolhydraten
33 g
- waarvan suikers
8 g
Vet
32 g
- waarvan verzadigd
8 g
Eiwit
21 g
Vezels
22 g
Groente
300 g
Zout
2,1 g

Bereiding

Pel en snipper de ui. Snijd de prei in ringen en spoel de ringen grondig in een vergiet af onder de kraan. Schil de wortels en snijd in plakjes. Schil de knolselderij en snijd in blokjes.

Verhit bakolie in een soeppan en bak de ui, wortels en prei 2 minuten. Voeg daarna de knolselderij toe en bak even mee.

Schenk het water erbij en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.

Spoel de doperwten in een zeef af onder de kraan en voeg toe aan de pan. Verwarm enkele minuten mee.

Pureer de soep een beetje, zodat deze wat steviger wordt.

Snijd de rookworst in plakjes en verwarm kort met de soep mee. Serveer de soep in mooie kommen.

Tip: Ook lekker met spekjes erdoor.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes