Snert met doperwt

Ingrediënten
- 1 ui
- 1 prei
- 150 g wortels
- ½ knolselderij
- ½ groentebouillontablet, zoutarm
- 200 g doperwten
- ½ rookworst
- 2 eetlepels bakolie
- 500 ml water
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 544 kcal
- Koolhydraten
- 33 g
- - waarvan suikers
- 8 g
- Vet
- 32 g
- - waarvan verzadigd
- 8 g
- Eiwit
- 21 g
- Vezels
- 22 g
- Groente
- 300 g
- Zout
- 2,1 g
Bereiding
Pel en snipper de ui. Snijd de prei in ringen en spoel de ringen grondig in een vergiet af onder de kraan. Schil de wortels en snijd in plakjes. Schil de knolselderij en snijd in blokjes.
Verhit bakolie in een soeppan en bak de ui, wortels en prei 2 minuten. Voeg daarna de knolselderij toe en bak even mee.
Schenk het water erbij en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
Spoel de doperwten in een zeef af onder de kraan en voeg toe aan de pan. Verwarm enkele minuten mee.
Pureer de soep een beetje, zodat deze wat steviger wordt.
Snijd de rookworst in plakjes en verwarm kort met de soep mee. Serveer de soep in mooie kommen.
Tip: Ook lekker met spekjes erdoor.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
