Strawberry cheesecake

Bereiding

Vet een muffinvorm in met 1 eetlepel olie.

Doe 10 koekjes in een diepvrieszakje en verkruimel.

Kneed 40 g halvarine (40% vet) met de koekkruimels. Druk het mengsel in de vorm en bak ca. 5 minuten in een oven op 180°C voor.

Rasp de schil van ½ biologische citroen en pers de halve citroen uit.

Meng 200 g roomkaas light met 150 g magere kwark, 2 eetlepels room, tot 8% vet, 3 eieren, 30 g allesbinder, 15 druppels Natrena zoetstof, 1 eetlepel citroensap en 1 mespunt citroenschil.

Doe ¾ van het kwarkmengsel in de muffinvorm.

Pureer 75 g aardbeien

Schep steeds 1 toefje aardbeipuree op het kwarkmengsel en schep daar de rest van het kwarkmengsel op.

Bak ca. 30-35 minuten in de oven op 180°C.

Laat ca. 5 minuten rusten in de oven met de deur open. Laat afkoelen en serveer.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie    
  • 10 droge koekjes (bv. Maria biscuitjes)    
  • 40 g halvarine, 40% vet    
  • 1 eetlepel citroenrasp    
  • 200 g roomkaas light
  • 150 g magere kwark, naturel    
  • 2 eetlepels room, verlaagd vetgehalte, tot 8% vet    
  • 3 middelgrote eieren
  • 30 g allesbinder    
  • 15 druppels Natrena zoetstof   
  • 1 eetlepel citroensap    
  • 75 g aardbeien    

 

Koolhydraten 7,9 g
waarvan suikers 2,7 g
Vet 6,4 g
waarvan verzadigd 2,4 g
Eiwit 6,5 g
Vezels 0,3 g
Groente 0 g
Kcal 116
Zout 0,5 g