Yoghurt­cake met bosbessen

Aantal personen
15 personen
Kooktijd
65 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Yoghurtcake met citroen

Ingrediënten

  • 200 ml magere yoghurt
  • 2 eieren
  • 200 g amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 70 g boter (op kamer temperatuur)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 150 g blauwe bessen

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
133 kcal
Koolhydraten
3,3 g
- waarvan suikers
2,3 g
Vet
11,6 g
- waarvan verzadigd
3,3 g
Eiwit
4,2 g
Vezels
1,8 g
Groente
0 g
Zout
0,16 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de yoghurt in een kom en mix hier de eieren één voor één door. Voeg hier de amandelmeel en bakpoeder aan toe en mix tot een glad beslag.

Voeg nu ook de boter, vanille-extract en citroenrasp door het beslag. Schep als laatste de blauwe bessen door het beslag.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en schep hier het mengsel in.

Bak de cake in 45 – 50 minuten gaar.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes