Thaïse fruitsalade

Bereiding

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking met de opengesneden Spaanse peper gaar.

Snijd de papaja, de verse ananas en de mango in stukjes. Verhit de olie, rasp het stukje gember erin en bak kort. Pers de biologische limoenen uit en rasp van eentje de schil.

Voeg de limoenschil en het sap van 1 limoen toe aan de olie.

Roer dit mengsel door de rijst en laat afkoelen.

Schep de vruchten op de rijst (haal de Spaanse peper eruit) en serveer.

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 80 g zilvervliesrijst, ongekookt    
  • 1 Spaanse pepertje, opengesneden    
  • 200 g papaja
  • 300 g ananas    
  • 1 mango (= 350 g)    
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 stukje gemberwortel    
  • 2 limoenen, biologisch

Koolhydraten 40,6 g
waarvan suikers 23,2 g
Vet 6 g
waarvan verzadigd 0,8 g
Eiwit 3,1 g
Vezels 4,8 g
Groenten 0 g
Kcal 241
Zout 0,01 g