Thaïse fruitsalade

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 80 g zilvervliesrijst, ongekookt
  • 1 Spaanse pepertje, opengesneden
  • 200 g papaja
  • 300 g ananas
  • 1 mango (= 350 g)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 stukje gemberwortel
  • 2 limoenen

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
241 kcal
Koolhydraten
40,6 g
- waarvan suikers
23,2 g
Vet
6 g
- waarvan verzadigd
0,8 g
Eiwit
3,1 g
Vezels
4,8 g
Groente
0 g
Zout
0,01 g

Bereiding

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking met de opengesneden Spaanse peper gaar.

Snijd de papaja, de verse ananas en de mango in stukjes. Verhit de olie, rasp het stukje gember erin en bak kort. Pers de biologische limoenen uit en rasp van eentje de schil.

Voeg de limoenschil en het sap van 1 limoen toe aan de olie.

Roer dit mengsel door de rijst en laat afkoelen.

Schep de vruchten op de rijst (haal de Spaanse peper eruit) en serveer.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes